joi, 15 martie 2012

Asociația literară „RA – LIBRIS” la Palatul Elisabeta

Marți, 8 ianuarie 2008, Alteța Sa Regala Radu, Principe al României, a primit la Palatul Elisabeta vizita unei delegații a Asociației literare „RA – Libris”, din Buzău. În cadrul discuțiilor cu poeții și scriitorii din cadrul asociației, Principele Radu s-a oferit să sprijine activitatea asociației recent înființate. De asemenea, s-a discutat despre proiectele editoriale ale membrilor asociației, despre proiecte europene, despre comunitatea buzoiană și perspectivele ei economice, culturale si educaționale. Principele Radu i-a invitat pe poeții si scriitorii prezenți să participe la Seara Buzoiană, care va fi organizată în curând la Palatul Elisabeta.
Asociația Literară „RA-LIBRIS” a apărut ca o necesitate de a da posibilitatea de afirmare si a acelor poeți și scriitori cu venituri modeste, dar mai ales tinerilor, să-și poată tipări lucrările literare. În timpul foarte scurt de la înființare și-au manifestat în scris dorința de a deveni membri ai asociației 54 de persoane și 9 cercuri și cenacluri literare. S-au primit cereri de înființare pentru cinci sucursale ale Asociației Literare „RA – LIBRIS”, dintre care una la Viena. Până la sfârșitul anului 2008, Asociația Literara „RA - LIBRIS își propune să înființeze sucursale în cel puțin jumătate din județele țării și încă cinci sucursale în afara țării.
La întâlnirea de la Palatul Elisabeta au participat domnul Marian Rădulescu, președintele asociației, domnul Gheorghe Istrate, poet, scriitor si eseist și doamna Maria Marin, poet și critic literar.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu