VIDEO

Loading...

DESPRE NOI

Obiectivele Asociației Literare „RA-LIBRIS” sunt subsumate ideii de a sprijini cultura locală în contextul culturii naționale, de a se disemina în spațiile în care trăiesc în armonie românii, dar și naționalitățile conlocuitoare, de a contribui în acest fel la o cât mai bună cunoaștere și promovare a spiritului nostru creativ.
Susținerea și încurajarea tinerei generații de literați și artiști sunt o parte dintre preocupările noastre. Am sprijinit pe acei copii și tineri care au demonstrat că au reale talente.
De asemenea, promovăm cultura autentică sprijinind pe copiii și tinerii care îndrăgesc cântecul, dansul și meșteșugurile tradiționale, astfel, în acest context, am organizat cele două ediții ale unui altfel de festival -  „PRIN MUZICĂ, LA OBÂRȘII” -, într-o formă de manifestare originală: o șezătoare în care copiii, împreună cu rapsozii, de la care au învățat și preluat cântul, ne delectează cu nestematele folclorului românesc și al naționalităților care conviețuiesc împreună cu noi. Cele două ediții de până acum ale festivalului au fost un adevărat regal de muzică, dans și obiceiuri tradiționale. Vom continua și în anii următori (regulamentul se poate găsi pe acest blog sau pe www.ralibris.ro) chiar dacă resursele financiare nu ne vor permite să facem ceea ce ne dorim.
Din acest suntem membrii FEDERAȚIEI NAȚIONALE DE FOLCLOR – IGF. Prin colaborarea cu FNF-IGF, vom putea participa cu Ansamblul „MLĂDIȚE BUZOIENE”,  la diverse concursuri și festivaluri naționale și internaționale.
Pentru a îmbunătăți activitatea grupului, vom face preselecții pentru secțiunea de dans popular, grupul folcloric și soliști vocali, tineri instrumentiști pentru taraful de copii.
În același timp, și nu în ultimul rând, Asociația Literară „RA-LIBRIS” își propune să editeze și să finanțeze, prin forțe financiare proprii, tipărirea de cărți având ca autori membrii asociației, venind astfel în ajutorul celor care nu-și permit această investiție care nu știi niciodată DACĂ și CÂND va fi recuperată! Prețul de librărie al cărților finanțate de Asociație va fi compus doar din drepturile de autor și comisionul de distribuție.
Resursele financiare ale Asociației sunt din sponsorizări, donații, activități lucrative și asocieri, dar și din alte resurse precum cota de 2% din impozitul pe venit, proiecte și programe de finanțare nerambursabile locale, naționale și UE.
Ne propunem să organizăm un cenaclu spectacol trimestrial și să edităm o revista de cultură și atitudine unde vom găzdui cele mai valoroase lucrări ale colaboratorilor noștri și ale  tinerilor literați membrii ai Asociației, dar și ale literaților și artiștilor buzoieni nemembrii ai Asociației. Vrem să promovăm legăturile amicale între literații și artiștii buzoieni în beneficiul culturii.
Dacă resursele financiare ne vor permite, în viitor, vom înființa un post de radio și TV on line, pentru tineri și deservit numai de tineri.
Vom promova parteneriate și cu alte instituții, asociații, fundații sau uniuni de profil din țară și străinătate, în spiritul Statutului și Actului constitutiv al Asociației.
Suntem deschiși oricăror colaborări, dacă sunt în concordanță cu scopurile și obiectivele Asociației.